Tervetuloa tiimiin

Tervetuloa Fenixin tiimiin!

3 vuotta Siperiassa

Otsikko on siinä mielessä harhaanjohtava, että en ole ollut 3 vuotta Fenixillä taikka Siperiassa. Sen sijaan liityin Fenix-tiimiin vuoden 2017 huhtikuussa ja elämyspuolella olen päässyt kokeilemaan omia rajoja työkaverien esimerkkien sekä tuen avulla. Tarina tähän pisteeseen meni kutakuinkin näin:

Uudet teknologiat ovat olleet aina lähellä sydäntäni, sillä niiden tarjoamat työkalut mahdollistavat tehokkaammat ja paremmat työskentelytavat. Aiemmassa elämässäni toimin luokanopettajana ja koulun it-vastaavana. It-jutut (digihommelit) vetivät puoleensa niin paljon, että aloin ensin opiskelemaan työn ohella tietotekniikkaa,, jonka jälkeen anoin opintovapaata keskittyäkseni täysipainoisesti uuden osa-alueen syvällisempään oppimiseen. Ensisijaisesti tarkoitus oli palata opettajaksi, mutta lopulta mielenkiinto ja palo it-alaa kohtaan ohjasi minut Fenixin työhaastatteluun.

Tietoa ei CRM-järjestelmästä ei haastattelussa ollut, mutta muut speksit taisin juuri ja juuri täyttää. Tein myös hauskan hakemuksen. Haastattelun ja molemminpuolisen pohdinnan jälkeen aloitin työt.

Työ on ollut aivan mahtavaa, vastuuta ja haasteita saa melkein sopivassa määrin. Tällä hetkellä työn alla on uusi Dynamics 365-käyttöönottoprojekti ja kuulun myös markkinointiautomaatio-tiimiin, jossa autan asiakkaita markkinoinnin teknisten haasteiden kanssa. Rehellisesti sanottuna tunnen ylpeyttä siitä, että onnistuin vaihtamaan alaa ja osoittamaan itselleni, että pärjäämiseen vaadittava oppimiskyky löytyy. Huikea työporukka sekä Espoossa että täällä Turussa on myös asia, joka pistää hymyilemään. Kiitokset asiakkaille ja työkavereille, jatketaan näillä eväillä eteenpäin.

Erkko Pasanen

Ohjelmointia työssä ja harrastuksissa

Tällä hetkellä toimin tukitehtävissä osana Fenixin helpdesk-tiimiä, työskennellen mm CRM- ja markkinoinnin automaation ratkaisujen parissa sekä osallistun erilaisiin Microsoft Dynamics kehitystehtäviin.

Taustani on logistiikka-alalla, jossa eri käänteiden ja tehtävien kautta päädyin IT-tehtäviin mm. varastonhallintajärjestelmien kanssa. Ohjelmointi on aina kiinnostanut minua, joten erilaisten työtehtävien lisäksi monet harrastukseni ovat lisänneet ohjelmointiosaamistani.

Fenixille minut johdatti työpaikkailmoitus, jossa listatuista taidoista minulla oli enemmän tai vähemmän kokemusta. Rekrytointiprosessi Fenixille tuntui välillä pitkältä ja piinaavalta, mutta oli samalla mielenkiintoinen erilaisine testeineen. Prosessin aikana kiinnostus Fenixiä kohtaan kasvoi entisestään.

Alusta alkaen jäi sellainen kuva, että molemmilla osapuolilla oli selkeä ajatus millaista työntekijää ja millaiseen työtehtävään häntä haetaan.

Haastattelujen aikana sain hyvän kuvan siitä, millaista työni fenixläisenä tulee olemaan. Sain käsityksen myös siitä, missä asioissa tulee kenties olemaan haasteita ja paljon opeteltavaa, ja mitkä asiat mahdollisesti opin helpommin. Tehtäväni ovat vastanneet ennakko-odotuksiani hyvin.

Tuomas Lilius

Pelintekijän roolissa

Olen koulutustaustaltani tietotekniikan diplomi-insinööri. Opiskelin Turun yliopistossa pääaineena ohjelmistotekniikkaa ja sivuaineena digitaalista mediaa. Aikaisempaa työkokemusta löytyy IT-puolen lisäksi mm. metalliteollisuudesta, ydinvoimasektorilta ja pelialalta.

Hain Fenixille ohjelmistosuunnittelijaksi, koska sekä toimiala että yritys erottuivat edukseen. Toimitusjohtajaa Timo Mäkelää lainaten: Minua kiinnosti enemmän pelintekijän rooli vähän pienemmässä yrityksessä kuin olla vain pieni palanen ison organisaation systeemissä. Lisäksi fenixläisten edustamat arvot tuntuivat sopivan hyvin yhteen omien arvojeni kanssa.

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä lähinnä Microsoft Dynamics CRM -ratkaisujen tekninen toteutus tai siihen liittyvä ohjelmistokehitys. Toimin tarvittaessa myös teknisenä konsulttina ja autan asiakkaita kaikenlaisten ongelmatilanteiden selvittämisessä. Paljon on vielä opittavaa, mutta samalla on päässyt mukaan jo todellisiin asiakasprojekteihin, mikä on ollut positiivinen yllätys. Fenixillä kasvetaan nopeasti ja oikeissa projekteissa.

On ollut myös mukava huomata, että haastatteluissa esiin tulleet arvot eivät olleet pelkkää mainospuhetta, vaan ne näkyvät aidosti jokapäiväisessä työssä. Kannustava työilmapiiri, monipuoliset työtehtävät sekä jatkuva uuden oppiminen pitävät työn mielekkäänä ja motivaation huipussaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita!

Tuomas Jakonen

By |2018-01-25T10:31:26+00:0025.1.2018|Blogi, Työpaikat, Uutiset|

About the Author: