Tuliaisia Barcelonasta! (MS Convergence 2015 EMEA)

Menossa mukana Katalonian pääkaupungissa!

Fenix oli tänä vuonna paikan päällä Microsoftin Convergence 2015 EMEA –tapahtumassa Barcelonassa. Päivät olivat täynnä uusia julkistuksia, verkostoitumista, näkemyksiä, mahdollisuuksia ja upeita esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat liiketoiminnassaan hyödyntäneet onnistuneesti Microsoftin ratkaisuja.

Erityiskiitos asiakkaillemme, jotka tulitte mukanamme nauttimaan kauniista säästä ja Microsoft-teknologian uusista tuulista!

Fenixin kannalta olennaisimmat

Fenixin kannalta olennaisin julkistus oli uusi versio Dynamics CRM –järjestelmästä. Uudessa 2016-versiossa on paljon hyviä uudistuksia. Vanhojen puutteiden paikkauksia, mutta myös ennen näkemätöntä uutta innovaatiota asiakkuudenhallinnan, myynnin ja markkinoinnin  prosesseihin. Microsoft lähtee tuotteissaan hyödyntämään tilastollisia koneoppimismenetelmiä, jotka ovat useimmille entuudestaan tuttuja lähinnä Netflixin ja Amazonin suositustoiminnallisuuksista. Uusi CRM hyödyntää Azure Machine Learning –palvelua esimerkiksi ehdottamaan CRM:n tarjoukselle lisätuotteita sen perusteella, mitä tarjotun tuotteen kanssa on aiemmin tarjottu. Tämän perustuotteessa olevan toiminnallisuuden lisäksi nähtiin myös paljon maistiaisia siitä, miten Azure Machine Learningin tarjoamaa ennakoivaa analytiikkaa voidaan hyödyntää erilaisissa skenaarioissa. Esimerkiksi Caterpillarilla se oli jo hyvin tehokkaassa käytössä laitteiden  huoltotarpeiden ennakoinnissa. Muita huikeita uudistuksia olivat muiden muassa dokumenttien luonti yhdellä klikkauksella,  kehittynyt outlook-integraatio, Excel-integraatio, uusi mobiilikäyttöliittymä ja parannetut hakutoiminnallisuudet. Oli hienoa nähdä, että Microsoft todella panostaa tähän tuotteeseen.

PowerApps

Microsoft julkaisi myös täysin uuden konseptin nimeltä PowerApps. PowerApps tarjoaa alustan, jolla yritykset voivat kehittää ja jakaa hyvin nopeasti yksinkertaisia appeja ilman riviäkään ohjelmakoodia. Tuotteessa on valmiit yhteydet esimerkiksi Office 365 -ympäristöön, Dynamics CRM:ään, Dropboxiin, OneDriveen, Sharepointiin, SQL Severiin, SAP:iin ja moneen muuhun. Appien kehitys näytti erittäin intuitiiviselta ja suoraviivaiselta. Demo oli huikea ja hurmasi helppoudellaan. Tätä pitääkin päästä tarkemmin tutkimaan, jotta saamme selkeämmän kuvan sen tarjoamista mahdollisuuksista ja myös rajoitteista.

Office 365

Myös Office 365 –tuoteperheeseen tuli päivitystä. Etenkin Skype for Business sai paljon uudistuksia, jotka tekevät etäpalaverien ja webinaarien pitämisestä entistäkin helpompaa. Tuote mahdollistaa esimerkiksi saman dokumentin samanaikaisen muokkaamisen monen henkilön toimesta Skype-istunnossa.

Keynote -tilaisuudet

Microsoftin teemat päivittäisille keynote –tilaisuuksille olivat: ”Reinvent productivity & business process”,  ”Build the intelligent cloud” ja “Create more personal computing”. Microsoftilta puhujina olivat muun muassa Jean-Philippe Curtois (President, Microsoft International) ja Chris Caposella (Chief Marketing Officer, Microsoft). Keynoteissa nähtiin myös monia hienoja asiakasdemoja teeman ympäriltä, miten prosessit ovat mietitty uudelleen tehokkuuden näkökulmasta, miten älykkäästä pilvestä saadaan olennainen tieto reaaliaikaisesti sinne missä sitä tarvitaan ja miten loppukäyttäjien sovellukset saadaan sellaiseksi, että ne ovat helppoja käyttää ja ohjaavat tekemistä halutulla tavalla, tuottaen samalla tarvittavaa dataa analytiikan hyödynnettäväksi. Näiden teesien ympärille rakentui Microsoftin visio siitä miten yritykset tulevaisuudessa hyödyntävät järjestelmiä ja teknologiaa. Fenixillä olemme innolla toteuttamassa tätä visiota omille asiakkaillemme.