Sähköinen koulutus avaa uusia mahdollisuuksia

Jatkossa CRM-järjestelmäkoulutukseen voi osallistua vaikka kotisohvalla loikoillen ja kahvikuppi kädessä. Kätevää verkkokurssia ei ole sidottu aikaan tai paikkaan.

Woman with tabletMicrosoft Dynamicsin parissa tapahtuu hengästyttävään tahtiin. Yksi kiinnostavimmista uutuuksista on mahdollisuus täydentää perinteistä järjestelmäkoulutusta verkkokursseilla. Kiinteistöalan Kustannus ja Fenix Solutions tuovat markkinoille joustavamman tavan oppia CRM-järjestelmän salat.

”Pyrimme Fenixillä kehittämään palvelutarjontaamme kaiken aikaa. Osa ideoista kantaa ja niistä tulee hyväksytty osa palvelukokonaisuuttamme. Kaikille ideoille ei käy yhtä hyvin. Emme kuitenkaan lannistu, vaan keksimme aina uusia ratkaisuja. Etsimme pitkään mahdollisuutta ja ympäristöä, missä voisimme toteuttaa tämän idean ja nyt se löytyi”, kertoo asiakkuusjohtaja Mikko Nordblom Fenix Solutionsilta.

Ajatus sähköisestä koulutuksesta lähti Fenixin halusta olla edelläkävijä järjestelmien käyttöönotossa ja tietenkin asiakkaiden tarpeista. Lähikoulutuksia on välillä hankala järjestää ja ne eivät sovellu kaikille organisaatioille yhtä hyvin. Esimerkiksi työntekijöiden vaihtuvuus ja iso käyttäjämäärä saattavat aiheuttaa ongelmia. Käyttäjien taidoissa omaksua uutta tietoa on eroja, joten kaikille ryhmäoppiminen ei ole yhtä luontevaa.

”Näimme, että asiakkailla on haasteita järjestelmän osaamisen kanssa. Mahdollisia ratkaisuja ovat joko perinteinen luokkahuonekoulutus tai lukumateriaalit. Verkkokurssi on uusi vaihtoehto, joka täydentää palettia. Sitä ei ole sidottu aikaan ja paikkaan. Sen voit käynnistää, kun sinulle parhaiten sopii.”

Syksyllä 2015 lanseerattava ensimmäinen verkkokurssi on tarkoitettu kaikille Microsoft Dynamics CRM-järjestelmää käyttäville. Se antaa eväät järjestelmän peruskäyttöön. Kurssin avulla opit luomaan asiakkaita, lisäämään aktiviteetteja ja saat valmiudet hyödyntää useita muita toimintoja.

”Myöhemmin laajennamme valikoimaa jatkokursseilla, jotka on suunnattu esimerkiksi markinnoinnille, myynnille tai järjestelmän pääkäyttäjille. Pystymme toteuttamaan myös asiakaskohtaisia kursseja, jos on paljon käyttäjiä koulutettavana tai asiakas haluaa, että koulutus on aina saatavilla”, Nordblom lupaa.

Mallia rapakon takaa

Kiinteistöalan Kustannuksen kehitysjohtaja Thomas Åberg sai idean kompakteihin verkkokursseihin Yhdysvalloista. Siellä oppimistavasta käytetään sanaa mikrokurssit ja ne ovat olleet suosittuja jo vuosia.

Mikrokursseja käytetään paljon etenkin muotoilualalla ja myyntikoulutuksissa, mutta niiden avulla voi opiskella mitä vain. Mobiililaitteisiin ja erilaisiin appseihin tottuneen nykyihmisen keskittymiskyky on lyhyt. Mikrokurssin avulla oppiminen istuu paremmin kiireiseen aikatauluun.

”Pitkän koulutuksen sijaan tieto on jaettu pieniin täsmäiskuihin, jotka keskittyvät yhteen asiaan kerrallaan. Kurssit koostuvat lyhyistä videoista, teksteistä, graafeista ja tehtävistä”, Åberg selittää.

Halutessaan asiakkaat voivat pyytää raportin kurssin suorittajista tai verkkokurssin loppuun voi lisätä kokeen, jolla testataan osaamista. Åbergilla on myös idea CRM-järjestelmän ajokortista, jota voisi esimerkiksi jakaa sosiaalisessa mediassa.

Verkkokurssin rakenne vaihtelee paljon aiheen mukaan. Joissakin kursseissa on enemmän videoita, toisissa tekstiä ja kuvia. Kuvissa saattaa olla esimerkiksi hotspotteja, joista aukeaa lisätietoa. Yhdistävä tekijä on kurssien lyhyt pituus ja tiedon runsas kertaus eri keinoilla.

”Tärkein ajatus on, että jokainen voi opiskella omalla tavallaan, sopivan kokoisissa osissa ja silloin, kun vireystila on paras. Kirjaa on pakko lukea ja luennolla on pakko kuunnella, mutta verkkokurssilla tietoa voi omaksua itselle tehokkaimmalla tavalla.”

Koulutukset on jaettu kurssisarjoihin aiheen mukaan. Alussa lisenssejä voi ostaa yksittäin, mutta jatkossa saataville tulee myös erilaisia sarjoja. Asiakas voi ostaa vaikka kaikki CRM-järjestelmään liittyvät kurssit kerralla.

”Olemme ensimmäinen mikrokurssien tekijä Suomessa. Kouluttajia on ollut helppo saada mukaan ja innostumaan aiheesta. Meillä on paljon ideoita uusia kursseja varten”, Åberg iloitsee.

www.ekurssi.fi

Teksti: Heidi Valtonen

Kuva: Fotolia