Kesä Fenixillä

Kaksi opiskelijaa tarttuivat tilaisuuteen ja viettivät kesän 2017 harjoittelijoina Fenixillä.

Kesä vierähti mielenkiintoisten työtehtävien parissa nopeasti ja nyt meistä tuntuu jo alan ammattilaisilta verrattuna lähtökohtiin. Kesätyöpaikkana Fenix Solutions on tarjonnut meille loistavat puitteet ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Kannustava ilmapiiri ja avuliaat työkaverit ovat tehneet meihin vaikutuksen. Huomasimme myös nopeasti, että kynnystä kysyä apua ei ollut.

Kesän aikana Fenixillä saimme mahdollisuuden tutustua monipuolisesti IT-alan erilaisiin työtehtäviin. Ohjelmistosuunnittelun ohella työtehtäviämme ovat olleet myös esimerkiksi asiakkaiden tekninen konsultointi ja organisaatioiden sisäisten analyyttisten raporttien tuottaminen.

On ollut hienoa huomata, miten erilaisia työtehtäviä ja paljon vastuuta meillekin kesätyöntekijöinä on annettu. Projekteissa, joissa olimme mukana, pääsimme näkemään aitoja asiakaskohtaamisia ja ”kenttätyötä”. Nämä olivat kokemuksia vertaansa vailla!

Kuva: Renee's Garden

Kirjoittajat:

Satu Koivumäki
Satu työskenteli Fenixillä kesällä 2017 ohjelmistosuunnittelun harjoittelijana. Hän on informaatioverkostojen DI-opiskelija.

Ari-Pekka Härkönen
Toimin kesän 2017 Fenixillä harjoittelijana, päätehtävinäni erilaisten CRM lisäosien ohjelmointi sekä asiakkaiden tekninen konsultointi. Intohimoinen wakeboard-harrastelija ja yrittäjähenkinen tietotekniikan opiskelija.