Viria-konserni (entinen Anvia) on myynyt omistamansa Fenix Solutions Oy:n osakkeet yhtiön muille osakkeenomistajille. Fenixin toiminta jatkuu yrittäjävetoisesti nykyisten osakkaiden laajennettua omistustaan yhtiössä. Osakekauppa on astunut voimaan 3.1.2017.

Anvia on ollut noin kuuden vuoden ajan taustalla tukemassa Fenixin kasvua, pääsääntöisesti vaikuttamalla korkeamman tason strategioihin ja päätöksiin. Anvian ja Fenixin yhteinen toiminta alkoi vuonna 2010, kun Anvia osti noin neljänneksen Fenixin osakkeista. Vuonna 2013 sopimus sai jatkoa, kun Anvian osuus osakekannasta nousi 51 prosenttiin.

3.1.2017 voimaan astuneella sopimuksella Viria-konsernin (entinen Anvia) omistuksessa olleet osakkeet on myyty Fenixin muille osakkeenomistajille ja toiminta jatkuu yrittäjävetoisesti. Omistajuuden muutoksilla ei ole vaikutuksia asiakkaisiin, jatkossa kaikki osakkaat ovat tiiviisti yrityksen toiminnassa mukana. Fenixin vahvat kasvutavoitteet jatkuvat lähivuosina.

 

Kiitämme Viria-konsernia (Anviaa) yhteisestä matkastamme ja kanssamme kulkemisesta Fenixin kasvun vuosina. Nyt olemme valmiita jatkamaan kasvua omin voimin. Omistajuuden siirtyminen kokonaisuudessaan omaan hallintaamme mahdollistaa meille entistä ketterämmän päätöksenteon, ja pystymme tekemään tarvittaessa nopeammin muuttuvien markkinoiden vaatimia strategiapäätöksiä. Pystyessämme katkaisemaan turhat byrokraattiset kahleet pystymme olemaan jatkossa vielä tehokkaampi ja nopeammin reagoiva organisaatio.

Timo Mäkelä, Toimitusjohtaja, Fenix Solutions Oy

Fenix Solutions Oy on vuonna 2009 perustettu teknologiatalo, jonka pääliiketoimintaa on asiakkuudenhallinnan ja siihen liittyvien BI-, data-, analytiikka- ja markkinoinnin automaatio- ratkaisujen toteuttaminen. Fenix on Microsoftin Gold-tason partneri. Yrityksen toimistot sijaitsevat Turussa ja Espoossa.

Viria-konserni toimi vuoteen 2016 nimellä Anvia. Kesällä 2016 toteutetun yritysjärjestelyn myötä Anvian telecom-liiketoiminta sekä osa tv- ja it-liiketoiminnoista myytiin Elisalle. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Anvia Oyj ja sen tytäryhtiöt Anvia Securi Oy, Viria Link Oy, Hibox Systems Oy ja AB Sappa.

Lisätiedot:
Timo Mäkelä, Toimitusjohtaja, Fenix Solutions Oy
Puhelin 045 2684 593
Sähköposti timo.makela@fenixsolutions.fi