Suomalainen monialakonserni

Etola-yhtiöt on suomalainen perheyritys, joka muodostuu noin 30 keskenään tiiviissä yhteistyössä toimivasta erikoisliikkeestä. Yhtiöiden kokonaisliikevaihto on n. 400 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 1 500.

Yhtymän päätoimialat ovat teollisuus tarvikkeet ja tuotteet.

 

Etra Oy siirtyi käyttämään SuomiCRM.fi pilvipalvelua myynnin työvälineenä.

Etra Oy on suomalainen teknisen kaupan erikoisliike, joka kuuluu Etola- yhtiöihin ja tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman teollisuustuotteita ja palveluita.

Etran tavoitteena on hoitaa koko asiakashallintaprosessinsa integroidulla Microsoft Dynamics CRM- ratkaisulla, joka on konsernissa yhteisesti hyväksyttyjen standardien mukainen.

Etra Oy:llä käytettiin aikaisemmin myynnin ja asiakkaiden seurantaan toiminnanohjausjärjestelmästä erikseen haettavia tietoja. Myynninjohdon haasteena oli seurata ja tietää missä reaaliaikaisesti mennään eri asiakkaiden suhteen. Myyjien asiakaskäyntien ja asiakaspalavereissa käytyjen asioiden seuraaminen oli vaikeaa.

Johtuen maantieteellisestä jakaumasta yhtä asiakasta saattaa hoitaa useampi myyjä eri puolella Suomea, jolloin asiakkaan läpinäkyvyyden kannalta oli tärkeätä saada kunnon asiakkuudenhallintajärjestelmä käyttöön, jotta jokainen näkee mitä asiakkaan kanssa on puhuttu ja sovittu.

Etralla on käytössä kaikissa Suomessa olevissa 37 toimipisteessään Fenix Solutions Oy:n tuottama SuomiCRM.fi – pilvipalvelu, joka mahdollistaa myyjille asiakastietojen- ja myynnin kirjaamisen yhtenäiseen järjestelmään. Outlookista saadaan myös helposti kalenterimerkinnät ja sähköpostit linkitettyä asiakkuuteen. Nyt myös myynninjohdon on helppo seurata ja johtaa operatiivista tekemistä.

Etran CRM- järjestelmä on integroitu toiminnanohjausjärjestelmä Enterpriseen, josta tuodaan perustiedot asiakkaista. Integraatio mahdollistaa haluttaessa myös. myynti-, laskutus- ja katetietojen tuonnin CRM:n puolelle.

Myyntijohtaja Kimmo Linneron kommentit:

Dynamics CRM järjestelmä on ohjannut toimintatapojamme ja asiakaskäyntien kirjaamiseen on saatu yhtenäiset käytännöt. Seuranta ja raportointi on nyt helpompaa. Käyttäjille jo aiemmin opitun Outlookin myötä järjestelmä oli suhteellisen helppo ottaa käyttöön.