Datat pilveen? Onnistuu!

datat pilveen
Tietojärjestelmien siirtyminen pilvipalveluiden huolehtivien siipien alle on eduistaan huolimatta luonut uusia haasteita datamassojen siirtämisessä pilveen. Paikallisesti ylläpidetyillä palvelimilla tietokantojen liikuttelu onnistuu ilman suurempia murheita, mutta pilvessä tilanne on toinen. Yleisesti ottaen käyttäjä ei pääse suoraan käsiksi tietokantoihin, jotka periaatteesa voivat sijaita toisella puolella maailmaa, vaan joutuu tyytymään rajoitetumpaan ohjelmistorajapintaan.
Esimerkkinä mainittakoon Microsoft Dynamics CRM On-Premise -version datojen siirto Online-ympäristöön.

Tietojärjestelmien siirtyminen pilvipalveluiden huolehtivien siipien alle on eduistaan huolimatta luonut uusia haasteita datamassojen siirtämisessä pilveen.

siirtyminen pilveen

Yksinkertaista ratkaisua ei ole, mutta työkaluja ja vaihtoehtoja kyllä. Microsoftin SQL Serverin ominaisuuksiin kuuluvalla SSIS-palvelulla onnistuu vaativatkin siirrot monipuolisten asetuksien ansiosta, ja Scribesoftin Scribe-tuotteen tuetut CRM-yhteydet hoitavat rajapintakäsittelyn automaattisesti. Näissä vaihtoehdoissa on kummassakin puolessa, mutta vaativat useimmiten tapauskohtaisen työlään konfiguroinnin, vaikka kyseessä olisikin kertaluontoinen datasiirto.

Yksinkertaista ratkaisua ei ole, mutta työkaluja ja vaihtoehtoja löytyy kyllä. Monet näistä vaativat usein tapauskohtaisen työlään konfiguroinnin, vaikka kyseessä olisikin kertaluonteinen datasiirto.

Fenixin kehittämällä migraatiotyökalulla olemme yksinkertaistaneet prosessin niin, että datat voidaan siirtää suoraan kahden CRM-ympäristön välillä alustasta riippumatta, aina CRM 2011 -versiosta asti. Yksinkertaisella konfiguraatiolla siirtyvät automaattisesti niin relaatiot, kuin tietuiden tilatiedotkin.

Lue lisää pilveen siirtymisestä:  www.fenixsolutions.fi/ratkaisut/dynamics365/

Teksti: Fenixin teknologiatiimi.